Dušan Sterle

Je oblikovalec, slikar, grafik in ilustrator, ki je leta 1969 končal šolo za oblikovanje. Študijsko risanje in kompozicijo ga je poučeval prof. Tone Žnidaršič, slikanje in grafiko pa prof. Marko Suštaršič. Imel je več kakor dvajset samostojnih razstav, skupinsko se je predstavil na mnogih likovnih prireditvah in slikarskih kolonijah po vsej Sloveniji. Leta 2000 je prejel prvo nagrado na predstavitvi likovnih skupin na Brdu pri Kranju.


Najbolj izstopa razstava Brez besed.

"Tudi razstavo "Brez besed" je treba ubesediti. Ta razstava je reakcija na čas, v katerem živimo. Večino smo sami krivi, da je temu tako. Naša nedovzetnost, neobčutljivost na vse, kar se okoli nas dogaja, je srhljiva in grozljiva. Veliko grozot se dogaja po svetu in vse to ni tako daleč od nas. Lahko pride tudi k nam, ampak takrat bo prepozno", je zaupal umetnik Dušan Sterle. Povedal je še, da bomo morali s takšnimi razstavami in protesti povzročiteljem gorja stopiti na žulj, da to preprečimo. Gre za sonce, gre za naš planet, na katerem bivamo.

"Zavedati se moramo, da je življenje pravzaprav izkoriščanje. Vsakdo izkorišča. Rastlina zemljo, živali rastline in druge živali, vse je povezano. In bolj, ko razmišljamo vidimo, da temu izkoriščanju ni konca ne kraja. Človek pa je šel čez vse meje in uničuje tisto, kar nam nudi naš planet …"

Vir: Domžalec