Alojz Konec

Akademski slikar Alojz Konec je po osemletki v Sevnici in gimnaziji v Brežicah diplomiral iz slikarstva na Akademiji za likovno umetnost Univerze v Ljubljani. Sedem let je kreiral konfekcijska otroška oblačila, nato pa postal srednješolski profesor likovne umetnosti v Brežicah. Vseskozi živi in ustvarja v Sevnici. Samostojno in skupinsko je razstavljal v številnih krajih v Sloveniji, Hrvaški, Italiji in Srbiji.

Njegove slike živahnih barv izražajo odprtost ter opredeljujejo njegova dela, katerih ideje črpa iz življenja »neslikarja«, brez posebne inspiracije, kot sam to opisuje. Njegova dela se nahajajo v javnih in zasebnih zbirkah širom sveta. Ukvarja se s slikanjem, oblikovanjem, poučevanjem ter pisanjem strokovnih in didaktičnih besedil.

Je član Društva likovnih umetnikov Dolenjske (DLUD) in Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov (ZDSLU).

Je prejemnik številnih nagrad, udeležuje se kolonij in podobno, predvsem pa že več desetletij vestno in neumorno ustvarja. Ob tem bolj ali manj dejavno opravlja nalogo holističnega – celovitega umetnika, ki ves čas raziskuje in se predstavlja v raznolikih likovnih tehnikah, ki temeljijo v raznovrstnih likovnih konceptih.

Vir: Galerija